MC MEDIA NETWORK

Advertisement

Φάκελος διαφθορά στο ποδόσφαιρο / Ελέγχεται και το επαγγελματικό ασυμβίβαστο του Κούμα

Advertisement
ΑΕΖΑΕΚΑΕΛΑΝΟΡΘΩΣΗΑΠΟΕΛΑΠΟΛΛΩΝΑΣΑΡΗΣΔΟΞΑΕΘΝΙΚΟΣ ΑΧΝΑΣΚΑΡΜΙΩΤΙΣΣΑΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑΟΘΕΛΛΟΣΟΜΟΝΟΙΑΠΑΦΟΣΙΣΠΑΝΙΑΙΤΑΛΙΑΑΓΓΛΙΑΕΛΛΑΔΑ
Advertisement

Ο φάκελος διαφθορά στο ποδόσφαιρο, είναι ξανά στο προσκήνιο, τόσο για όλα όσα κυκλοφορούν τον τελευταίο καιρό για φακέλους από την ΟΥΕΦΑ και άλλα πολλά, όσο και για άλλα θέματα όπως το επαγγελματικό ασυμβίβαστο του προέδρου της ΚΟΠ Γιώργου Κούμα.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας Πολίτης, ο πρόεδρος της ομοσπονδίας πήρε κλήση από την Επιτροπή Θεσμών και Αξιών πήρε ο πρόεδρος, για να παρευρεθεί στη συνεδρία της ερχόμενης Τετάρτης 14 Ιουνίου, για θέματα που αφορούν τη διαφθορά στο κυπριακό ποδόσφαιρο.

Η συνεδρία θα γίνει στην παρουσία του Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη, όπως αναφέρει σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Πολίτης και ανάμεσα σε άλλα θα συζητηθεί και το επαγγελματικό ασυμβίβαστο του προέδρου της ΚΟΠ, καθώς υπάρχουν καταγγελίες πως έχει αναπτύξει επαγγελματικές δραστηριότητες στην πώληση τηλεοπτικών δικαιωμάτων αθλητικού περιεχομένου και στις παραγωγές ποδοσφαιρικών αγώνων, συμπεριλαμβανομένων και αυτών του κυπριακού ποδοσφαίρου. Σύμφωνα με το δημοσίευμα του Πολίτη, ο Γενικός, κλήθηκε για να  καταθέσει ενώπιον της Επιτροπής Θεσμών και Αξιών της Βουλής, τα στοιχεία που κατέχει που φέρουν τον Γιώργο Κούμα να είναι πίσω από εταιρείες που εμφανίζονται με έδρα τις Σεϋχέλλες.

- Advertisement -

Η ατζέντα της συνεδρίας της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Θεσμών και Αξιών και Επιτρόπου Διοικήσεως για την Τετάρτη 14 Ιουνίου που είναι προγραμματισμένη για τις 11 το πρωί περιλαμβάνει ανάμεσα σε άλλα, τα εξής θέματα:

Β. Συζήτηση θεμάτων εγγραφέντων με τη διαδικασία του αυτεπαγγέλτου

- Advertisement -

(Κανονισμός 41Α):

11.15 π.μ. – Οι πρόσφατες καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας και αφορούν ενδεχόμενες πολιτικές παρεμβάσεις στο έργο της Επιτροπής Δεοντολογίας και Προστασίας του Αθλητισμού.

(Αυτεπάγγελτη εξέταση έπειτα από εισήγηση των κ. Γιώργου Λουκαΐδη, Ανδρέα Πασιουρτίδη, Ειρήνης Χαραλαμπίδου και Νίκου Κέττηρου)

(10.5.2023)

- Advertisement -

(Αρ. Φακ. 23.04.040.072-2023)

Συνέχιση της συζήτησης.

Σημειώσεις:

  1. Στη συνεδρίαση της επιτροπής κλήθηκαν να παραστούν οι ακόλουθοι:

– Για το Β θέμα, εκπρόσωποι του Υπουργείου Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, o Γενικός Ελεγκτής, εκπρόσωποι της Νομικής Υπηρεσίας της Δημοκρατίας, της Αστυνομίας Κύπρου, ο πρόεδρος και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της CYTA, ο Γενικός Διευθυντής της CYTA, ο πρόεδρος και τα μέλη της Ανεξάρτητης Αρχής κατά της Διαφθοράς, o πρόεδρος και τα μέλη της Επιτροπής Δεοντολογίας και Προστασίας του Αθλητισμού, ο πρόεδρος και μέλη της Εθνικής Αρχής Στοιχημάτων, ο πρόεδρος και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου, ο Υπεύθυνος Ασφαλείας της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου, ο τέως πρόεδρος και τα τέως μέλη της Επιτροπής Δεοντολογίας και Προστασίας του Αθλητισμού καθώς και ο εθνικός συντονιστής εκ μέρους της Κύπρου στο Συμβούλιο της Ευρώπης για την

Σύμβαση του Συμβουλίου της Ευρώπης για τη Χειραγώγηση των Αθλητικών Αγώνων.

[Σύνολο ατόμων: 39. 20 προσκεκλημένοι, 11 βουλευτές, 2 γραμματείς, 6 συνεργάτες

βουλευτών (ένας από κάθε πλευρά).

Όπως πληροφορούμαστε ο κ. Κούμας είχε κληθεί και σε συνεδρία προ τριών βδομάδων ενώπιον της Επιτροπής Θεσμών και Αξιών της ΚΟΠ και δεν έδωσε το παρών του, ενώ όπως έχουμε ενημερωθεί, δεν θα είναι το μοναδικό θέμα αυτό του επαγγελματικού ασυμβίβαστου που θα κληθεί να δώσει απαντήσεις η ΚΟΠ και η ηγεσία της, καθώς προκύπτουν και άλλα ζητήματα που χρίζουν απαντήσεων ενώπιον της επιτροπής.

Γίνεται αντιληπτό ότι ανοίγει εκ’ νέου ένα θέμα που πολυσυζητήθηκε και στο παρελθόν, αλλά δεν έχει προκύψει κάποια ουσιαστική εξέλιξη. Σύμφωνα με το σκηνικό που διαμορφώνεται, ο πρόεδρος της ΚΟΠ θα κληθεί να δώσει τη δική του εκδοχή για το γεγονός ότι ηγείται της ποδοσφαιρική ομοσπονδίας, την ίδια ώρα που εταιρείες που έχει άμεση σχέση διαχειρίζονται τηλεοπτικά δικαιώματα πολλών εκατομμυρίων Ευρώ.

Τελευταία Νεα

Advertisement
ΟΜΑΔΑ Α Ν Ι Η Β
ΑΡΗΣ431010
ΑΝΟΡΘΩΣΗ431010
ΟΜΟΝΟΙΑ42208
ΑΕΚ42117
ΑΕΛ 42117
ΠΑΦΟΣ32107
ΑΠΟΛΛΩΝ41306
ΑΠΟΕΛ31114
AEZ41033
ΟΘΕΛΛΟΣ40222
ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΧΝΑΣ30212
ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ30212
ΚΑΡΜΙΩΤΙΣΣΑ40131
ΔΟΞΑ40040
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Newtork