Αυτή την εβδομάδα έχουμε την «τιτανομαχία» ανάμεσα σε Liverpool και Barcelona για το Champions League, με τον Luis Suarez να αποκαλύπτει πως δεν θα διστάσει να πανηγυρίσει, αν πετύχει κάποιο τέρμα.
Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το σχεδόν «ζωώδες» πάθος ενός ποδοσφαιρικού πανηγυρισμού, ενός παίκτη που τρέχει από το ένα τέρμα στο άλλο ουρλιάζοντας, επειδή απλώς κλώτσησε την μπάλα προς στα δίχτυα. Αυτό είναι ένα από τα βασικά επιχειρήματα όσων αντιτίθενται στο VAR, ότι δηλαδή περιμένοντας την τεχνολογία να επιβεβαιώσει αν μετράει το γκολ, χάνεται ο αυθορμητισμός και δεν πανηγυρίζουμε με τον ίδιο τρόπο. Βέβαια, υπάρχει και η άλλη όψη του νομίσματος όπου το VAR είναι απόλυτα χρήσιμο, όπως αποδείχθηκε στο ακυρωθέν γκολ του Raheem Sterling εναντίον της Tottenham στα προημιτελικά του Champions League.
Όπως και να ΄χει, ο Luis Suarez αποκάλυψε σε πρόσφατες δηλώσεις του πως θα πανηγυρίσει κανονικά, αν πετύχει κάποιο γκολ απέναντι στην πρώην ομάδα του: «Είμαι ευγνώμων για όσα μου έδωσε η Liverpool, αλλά με ξέρετε. Όταν μπαίνω στο γήπεδο ξεχνάω φιλίες, συνεργασίες και καλές στιγμές. Θα υπερασπιστώ τα χρώματα της Barcelona με όλες μου τις δυνάμεις. Μιλούσα με τη σύζυγό μου για το ταξίδι στο Anfield και τα παιδιά είπαν ότι θέλουν να έρθουν κι αυτά. Οπότε, θα πάμε οικογενειακώς, αλλά μάλλον χωρίς το μωρό που μόλις έγινε έξι μηνών. Ένα μέρος της παιδικής ηλικίας της Delfina (αναγραμματισμός του Anfield) είναι εκεί. Εκεί άρχισε να της αρέσει το ποδόσφαιρο και να ακούει το ‘You‘ll Never Walk Alone’».
Ο Suarez δε θα είναι το μόνο γνώριμο πρόσωπο στο κοινό του Anfield, καθώς ο Philippe Coutinho δεν έχει ούτε ενάμιση χρόνο που έφυγε από το Merseyside για το Camp Nou. Οι οπαδοί της Liverpool δε θέλουν να δουν κανέναν από τους δύο να πανηγυρίζει κάποιο γκολ ή την πρόκριση στο τέλος του δεύτερου αγώνα, όμως αρχικά ελπίζουν σε ένα θετικό αποτέλεσμα στη Βαρκελώνη.
Από eyap.gr